Maak een afspraak via joke@ylva.be

Top
Ylva / Over Ylva

Over Ylva

Mensen hebben vaak wel wat schroom wanneer het over hun voeten gaat. Ik krijg dan ook meermaals de vraag: “Wat heb jij toch met die voeten, Joke?”

Voeten vertellen mij een verhaal over jou, en over je leven. Moeilijke tijden, je emoties, onrust in je lijf, … Ik vind het belangrijk om jouw voeten te verzorgen en je zo te helpen die obstakels weg te werken. Om je energie opnieuw te laten stromen, zonder horten en stoten. Je voeten dragen jou. Ze verbinden je met moeder aarde. Het is belangrijk om die connectie in ere te herstellen en daarbij help ik je graag tijdens een behandeling.

Reflexologie

In 2008, kort na de geboorte van mijn tweede kindje heb ik mij ingeschreven voor een cursus voetreflexologie. Na de eerste les (uit een reeks van tien) was ik meteen dolenthousiast over hoe het aanvoelde, en wat voetreflexologie met me deed. Er volgden nog heel wat heerlijke, en ook confronterende momenten tijdens deze cursus.

De drukke combinatie van een job en een huishouden met twee jonge kinderen zorgde ervoor dat ik mij niet meteen inschreef voor een langlopende opleiding. Ik kocht verschillende boeken om me verder te verdiepen in energetische therapieën en volgde nog een korte opleiding handreflexologie. Drie weken na mijn derde bevalling (in 2016) koos ik voor de opleiding Coach Reflexoloog. Mijn enthousiasme om mensen te helpen via energetische behandelingen groeide steeds verder. 

Ylva, de wolvin

Ylva was de naam die ik aan mijn jongste dochter wou geven, tot ze in mijn armen lag na de geboorte. Het klopte niet. Dus kreeg ze een andere mooie naam. Eentje die wel bij haar past. Toen ik op zoek ging naar een naam voor mijn zaak, lag ‘Ylva’ al snel weer op tafel. De symboliek van de wolvin matcht immers met mijn opvattingen en overtuigingen over het leven:

wild, vrij, instinctief, sociaal, kracht, balans, vertrouwen, connectie, (zelf)zorg,

Opleidingen en certificaten

  • 2008: Kennismaking voetreflexologie – TresUna, school voor Reflexologie.
  • 2012: Handreflexologie (basis en gevorderden) – Sarafijn
  • 2014: Eerste stappen in de voetreflexologie – Syntra Limburg
  • 2015: Cosmetisch masseur – Syntra Limburg
  • 2016-2017: Coach reflexoloog – Integratieve Reflexologie
  • 2017: Kracht en balans – Integratieve Reflexologie
  • 2018: Preconceptie, zwangerschap, bevalling, postnataal, baby’s – Integratieve Reflexologie
  • 2018: Energetische systemen in de reflexologie, 5-elementenleer, meridianen en chakra’s – Integratieve Reflexologie
  • 2019: Aromatherapie basis – Integratieve Reflexologie
  • 2019: Psycho zone harmonisering – Integratieve Reflexologie