Maak een afspraak via joke@ylva.be

Top
Ylva / start with why  / Met mijn voeten in het water

Met mijn voeten in het water

Ik hou van de zee. Van het water, het strand. Zoals zoveel anderen kom ik er volledig tot rust. Uren turend naar de golven. Vanop een duin, of met natte voeten. Ik zeg meteen ‘ja’ tegen een roadtrip naar de kust! Het licht schitterend op het water. De geluiden, de geur, het gevoel … Ik heb bijzonder mooie herinneringen aan de zee. Aan mijn papa die mij naar het water draagt omdat ik niet kan wandelen op het strand. Ik, dicht tegen hem aan. Omarmd, in een dubbele omhelzing.

Ik had als kind al gevoelige voeten. Mijn huid lag dikwijls open en dat deed pijn. Maar na die vakantie aan zee, in de armen van papa en met mijn voeten in het water, ging het steeds weer beter.

De zee beweegt, en brengt in beweging. Ze brengt rust en stimuleert speelsheid. Ze spoelt en verkoelt, terwijl het zand zachtjes schuurt. Zo gaat het ook met voetreflexologie. De massage laat de energie opnieuw krachtig stromen, via zachte aanrakingen. Op het gevoel. In het moment.